Одеса нерухомість

Купівля продаж нерухомості Одеса

Пошук

Як знайти правильного агента з продажу нерухомості

Як знайти правильного агента з продажу нерухомості

Як знайти правильного агента з продажу нерухомості для продажу вашого будинку.

Після того як Ви вирішили продати свою нерухомість. Вам потрібно довірити управління продажу агенту, який буде працювати у Ваших інтересах. Ми навчимо Вас, як знайти надійного агента для вирішення такого важливого завдання. Тому що не всі агенти однаково добре виконують свою роботу.

Вибирайте агентів із досвідом. Як обрати? Коли агентів із досвідом багато. Поспілкуйтеся зі своїми друзями про агентів, але не вибирайте тільки за одними відгуками. Стара істина розташування, розташування, розташування відноситься до агентів з продажу нерухомості, і до самої нерухомості.

Вам потрібний агент, який добре знає ваш регіон.

Причина проста: якщо вони знаходяться у вашому регіоні, вони знатимуть, як продавати вашу нерухомість. Тому запитайте своїх друзів, «яких агентів з продажу нерухомості вони знають, які продавали нерухомість у Вашому регіоні останнім часом?»

Перевірте свої навички спілкування.

Коли у вас є завдання, відправте його електронною поштою або зателефонуйте в офіс, а потім зачекайте. Це перший тест на ключовий компонент: наскільки чуйний агент? В ідеалі він повинен зв’язатися з Вами в той же день. Якщо це займе понад чотири робочі години без логічного пояснення, варто добре подумати. Уявіть, якщо у Вас є найкраща пропозиція та все, що потрібно провести огляд Вашої нерухомості. Ви не хочете знати, де знаходитись Ваш агент, і почути від нього мені ніколи.

Випробуйте досвід агента.

Ваша перша розмова з потенційним агентом з продажу нерухомості має бути схожою на будь-яку співбесіду. Не соромтеся ставити прямі запитання. Хороший агент повинен знати статистику, коридор цін навколо Вашої нерухомості та не приховувати це. Ви повинні запитати наступне.

Як довго Ви займаєтесь бізнесом?

Мета для агента з досвідом роботи більше двох років, достатньо часу, щоб вивчити сегмент ринку коливання цін та попиту.

Скільки нерухомості Ви продали торік?

Шукайте агентів із двозначними продажами. Краще залучити агента, який мав 20 і більше продажів на рік.

Який відсоток ваших оголошень ви продаєте?

В ідеалі вам потрібний агент, який продає від 60% до 80% своїх пропозицій.

Яка середня ціна продажу до фактичного співвідношення цін ваших пропозицій?

Цей параметр може коливатися, але потрібно шукати високі показники. Варто орієнтувати щонайменше 95% від ціни пропозиції. Щоб отримати максимум вигоди навіть у поганих умовах ринку.

Оцініть свої маркетингові навички.

Усім відомо, щоб швидко продати нерухомість та отримати максимум грошей. Потрібно залучити якнайбільше покупців. Агент має бути здатним показати цінність переваг. Поставте такі запитання.

Як Ви продаватимете мою нерухомість?

Агент повинен використовувати принаймні хороший сайт компанії, щоб продемонструвати Ваш об’єкт. Громадські портали агентств для обміну інформацією та особисті зв’язки.

Як використовувати соціальні мережі?

Агент повинен використовувати як мінімум Facebook, Twitter, Instagram. Публікації доступні двома способами.

Які стандартні матеріали Ви використовуєте?

Хоча більшість маркетингових заходів проводяться онлайн. Агент повинен використовувати перевірені методи, розклеювання, брошури, особливо з об’єктом за договором.

Скільки ви витрачаєте на рекламу?

Не припиняйте запитувати, доки не отримаєте тверду цифру у гривні. Витрати реклами сильно відрізняються від об’єкта. Агенти повинні ефективно витрачати частину своїх ділових витрат реклами. Бажаючи отримати свою ціну, Ви дізнаєтеся, чи роблять вони це чи ні.

Чи не сподівайтеся на дешеве.

Нарешті, не думайте, що найдешевший агент саме для Вас. У той час, як агенти працюють на різних умовах. Дехто може працювати за мінімальну комісію. Кожен має бути достатньо впевненим у собі, щоб відстояти свої інтереси. Тому, коли Ви говорите з агентом, ми рекомендуємо вимагати у агентів знижку. Якщо вони легко погодяться, це має насторожити Вас. Добре подумайте над цим. Якщо агент не може домовитись, щоб відстояти свої інтереси.

Як він відстоюватиме Ваші інтереси?

Коли справа дійде до торгів із покупцем. Принаймні, це буде перевірка у впевненості своїх власних послуг. За матеріалами інтернет-видань.

#млсодесса #спподесса

  • Увійти
  • МЕНЮ